online marketing

Versterk je bedrijf met effectieve online marketing strategieën

Als online marketing bureau geeft Writehere-writenow MKB-bedrijven advies sinds 2018 met het online groeien. Veel MKB-bedrijven hebben een website en een online marketing strategie, maar missen vaak de gewenste resultaten. Een goede online marketing advies is essentieel voor het behalen van succes op het internet. In dit artikel worden praktische tips gegeven voor het ontwikkelen van een effectieve online marketingactiviteiten.

Belangrijkste punten:

 • Online marketing strategieën zijn cruciaal voor bedrijfsgroei op het internet.
 • Een effectieve strategie omvat onder andere zoekmachine optimalisatie, zoekmachine advertenties, social media marketing en e-mailmarketing.
 • Een goede strategie vereist het stellen van duidelijke doelen en het identificeren van de doelgroep.
 • Door het meten en analyseren van resultaten kan de strategie geoptimaliseerd worden.
 • Online marketing strategieën bieden voordelen zoals het vergroten van de merkbekendheid en het behalen van een concurrentievoordeel.

Wat is een online marketing strategie?

Een online marketing strategie is een plan dat je opstelt om je doelen te bereiken via verschillende online marketingkanalen. Dit kan onder andere zoekmachine optimalisatie (SEO), zoekmachine adverteren (SEA), social media marketing en e-mailmarketing omvatten. Het is belangrijk om je doelen duidelijk te definiëren. Identificeer ook je  doelgroep voordat je een online marketing strategie ontwikkelt.

waarom een online marketing strategie belangrijk is

Een online marketingstrategie is als een routekaart die je helpt om jouw bedrijfsdoelen te bereiken in de digitale wereld. Het is een gestructureerd plan dat de verschillende online marketing kanalen en tactieken bevat die je wilt gebruiken om jouw doelgroep te bereiken en betere zoekresultaten te behalen. Door een goed doordachte strategie te ontwikkelen, kun je gericht te werk gaan en jouw naamsbekendheid en online aanwezigheid versterken.

De strategie begint bij het bepalen van je doelen. Wat wil je bereiken met je online marketing inspanningen? Wil je meer verkeer naar je website genereren, je merkbekendheid vergroten, de verkoop verhogen of betere klantrelaties opbouwen? Door je doelen te definiëren, kun je bepalen welke online marketing kanalen en tactieken het meest geschikt zijn.

Daarnaast is het ook belangrijk om je doelgroep te identificeren. Wie zijn je ideale klanten en waar bevinden zij zich online? Door je doelgroep te kennen, kun je je boodschap en je internet marketing strategie specifiek op hen afstemmen. Dit vergroot de kans dat je hen bereikt, wat uiteindelijk resulteert in betere conversies en meer succes voor je bedrijf.

Een online marketing strategie is essentieel voor het behalen van succes op het internet. Net als een offline campagne stelt het bedrijven in staat om potentiële klanten te bereiken. Daarnaast helpt het je de verkoop te verhogen, klantrelaties te verbeteren, je merkbekendheid te vergroten en concurrentievoordeel te behalen. Een concurrentie analyse helpt je zien waar er nog kansen liggen voor jouw bedrijf. Met online marketing kunnen bedrijven hun resultaten meten en analyseren. Hierdoor kun je je strategie optimaliseren en je ROI verbeteren.

Breder publiek door meerdere marketingkanalen

Een effectieve online marketing strategie biedt verschillende voordelen. Ten eerste stelt het bedrijven in staat om een breder publiek te bereiken. Je kunt verschillende online marketingkanalen te gebruiken, zoals search engine optimalisatie, social media marketing, affiliate marketing en e-mailmarketing. Deze kunnen bedrijven hun merknaam en producten/diensten onder de aandacht van een groter publiek brengen.

Advertenties and marketingfunnels

Online marketing maakt het ook mogelijk om de verkoop te verhogen. Een online marketeer richt zich op online adverteren via zoekopdrachten advertenties (Google ads) en mailfunnels. Door gerichte ads en marketingcampagnes als bijvoorbeeld een online marketing funnel, kunnen bedrijven potentiële klanten bereiken. Met name op het moment dat ze op zoek zijn naar specifieke producten of diensten. Dit verhoogt de kans dat deze potentiële klanten daadwerkelijk overgaan tot aankoop.

Je online activiteiten zijn meetbaar

Ten slotte biedt een online marketing strategie de mogelijkheid om resultaten te meten en te analyseren. Met behulp van tools zoals Google Analytics kunnen bedrijven inzicht krijgen in het gedrag van hun websitebezoekers. Ook helpt het bedrijven met het meten van de effectiviteit van hun marketinginspanningen. Vaak laten bedrijven hun online marketing uitbesteden aan een online marketing specialist. Hierdoor kunnen ze de strategie aanpassen en optimaliseren om betere resultaten te behalen.

Voordelen van online marketing strategie:

 • Bereiken van een breder publiek
 • Verhogen van de verkoop
 • Verbeteren van klantrelaties
 • Vergroten van de merkbekendheid
 • Met behulp van metingen en analyse de strategie optimaliseren
 • Behalen van een concurrentievoordeel
internet marketing, digital marketing, marketing-1802610.jpg

Uit welke elementen bestaat een goede internet marketing strategie?

Een goede digitale marketing strategie bestaat uit verschillende elementen die samenwerken om de online aanwezigheid van een bedrijf te versterken en de gewenste resultaten te behalen. Hieronder worden de belangrijkste elementen van een effectieve digitale marketing strategie besproken.

Doelstellingen bepalen

Het bepalen van duidelijke doelstellingen is een essentiële eerste stap bij het ontwikkelen van een digitale marketing strategie. Door specifieke doelen te stellen, zoals het vergroten van het aantal websitebezoekers, het genereren van leads of het verhogen van de conversie-ratio, kan een bedrijf zijn inspanningen richten en de voortgang meten.

Doelgroep

Een goede digitale marketing strategie houdt rekening met de doelgroep van het bedrijf. Het identificeren van de doelgroep en het begrijpen van hun behoeften, interesses en online gedrag is cruciaal om gerichte marketingboodschappen te creëren en de juiste online marketing kanalen te kiezen.

Online marketing kanalen

Een effectieve digitale marketing strategie maakt gebruik van verschillende online marketing kanalen om de doelgroep te bereiken. Dit kan onder andere zoekmachine optimalisatie (SEO), betaalde zoekadvertenties (SEA), social media marketing, e-mailmarketing en content marketing omvatten. Het is belangrijk om de kanalen te kiezen die het meest relevant zijn voor het bedrijf en zijn doelgroep.

Metingen en analyse

Het meten en analyseren van de resultaten van een digitale marketing strategie is van groot belang om de effectiviteit ervan te beoordelen en bij te sturen indien nodig. Door gebruik te maken van tools zoals Google Analytics kunnen bedrijven inzicht krijgen in het gedrag van hun websitebezoekers, de prestaties van hun online marketingcampagnes meten en de ROI van hun inspanningen bepalen.

Content creatie

Relevante en waardevolle content is een cruciaal onderdeel van een goede digitale marketing strategie. Content creatie wordt steeds belangrijker in de online wereld. Door informatieve blogposts, video’s, infographics en andere vormen van content te creëren, kan een bedrijf zijn expertise tonen, de doelgroep betrekken en potentiële klanten aantrekken. Content creatie moet gericht zijn op de behoeften en interesses van de doelgroep.

Conversie optimalisatie

Conversie optimalisatie is gericht op het verbeteren van de website-ervaring en het stimuleren van gewenste acties, zoals het invullen van een contactformulier of het plaatsen van een bestelling. Door het testen en optimaliseren van elementen zoals de call-to-action knoppen, de lay-out en de gebruikerservaring, kan een bedrijf de conversie-ratio verhogen en de effectiviteit van zijn digitale marketing strategie vergroten.

seo bureau
Elementen van een goede digitale marketing strategieBelang
DoelstellingenDoelstellingen bepalen de koers van de strategie en stellen meetbare doelen om succes te meten.
DoelgroepHet begrijpen van de doelgroep helpt bij het creëren van relevante marketingboodschappen.
Online marketing kanalenGebruik van de juiste kanalen om de doelgroep te bereiken en te betrekken.
Metingen en analyseAnalyseren van de resultaten om de effectiviteit van de strategie te beoordelen en bij te sturen.
Content creatieCreëren van waardevolle en relevante content om de doelgroep aan te trekken en te betrekken.
Conversie-optimalisatieVerbetering van de website-ervaring om de conversie-ratio te verhogen.

Online marketing tips: In 5 stappen een effectieve strategie

Een effectieve online marketing strategie is cruciaal voor bedrijven die succes willen behalen op het internet. Met de juiste strategie kunnen bedrijven hun online aanwezigheid versterken, de verkoop verhogen en de concurrentie voorblijven. Hieronder worden vijf stappen beschreven om een ultieme digitale marketing strategie te ontwikkelen.

Stap 1 – Definieer een onderscheidende online propositie

Een sterke online propositie is essentieel om je te onderscheiden van je concurrenten. Analyseer je doelgroep en identificeer wat jouw bedrijf uniek maakt. Bied iets waardevols aan je klanten, zoals exclusieve content, gepersonaliseerde ervaringen of unieke producten. Zorg ervoor dat je online propositie duidelijk en goed gecommuniceerd wordt op je website en andere online kanalen.

Stap 2 – Bepaal je doelgroep

Om effectieve online marketingcampagnes te kunnen voeren, is het belangrijk om je doelgroep goed te kennen. Analyseer wie je ideale klanten zijn, wat hun behoeften en interesses zijn, en waar ze online te vinden zijn. Met deze informatie kun je gerichte content en advertenties maken die aansluiten bij de behoeften van je doelgroep.

Stap 3 – Kies de beste online marketing kanalen

Er zijn talloze digitale marketingkanalen beschikbaar, zoals zoekmachine marketing, social media marketing, e-mail marketing en content marketing. Kies de kanalen die het meest relevant zijn voor jouw doelgroep en doelstellingen. Richt je op kanalen waar je doelgroep actief is en waar je de meeste impact kunt maken. Meet en analyseer de resultaten van je campagnes om te bepalen welke kanalen het beste werken voor jouw bedrijf.

Stap 4 – Ontwikkel een succesvolle conversiestrategie

Een goede conversiestrategie is essentieel om bezoekers van je website om te zetten in klanten. Optimaliseer je website voor conversie door duidelijke call-to-actions, aantrekkelijke aanbiedingen en een gebruiksvriendelijke navigatie. Test verschillende elementen van je website en analyseer welke aanpassingen de beste resultaten opleveren. Blijf je conversiestrategie continu verbeteren om het meeste rendement uit je online marketingcampagnes te halen.

Stap 5 – Vertaal je strategie naar concrete acties

Na het ontwikkelen van je online marketing strategie is het tijd om deze om te zetten in concrete acties. Stel een gedetailleerd actieplan op waarin je beschrijft welke stappen je gaat nemen, wie verantwoordelijk is voor welke taken en wanneer de acties uitgevoerd moeten worden. Houd je voortgang nauwlettend in de gaten en stuur bij waar nodig. Regelmatige evaluatie en aanpassing van je strategie zorgen ervoor dat je altijd up-to-date en effectief blijft.

Met deze vijf stappen kun je een ultieme digital marketing strategie ontwikkelen die jouw website naar succes leidt. Het is belangrijk om geduldig te zijn en continu te blijven leren en optimaliseren. Door de juiste online marketing kanalen te kiezen, een sterke online propositie te ontwikkelen en een succesvolle conversiestrategie te implementeren, vergroot je de kans op online succes.

influencer, social media, woman-4492841.jpg

Trends in online marketing strategieën in 2023

De wereld van marketing en online marketing is voortdurend in beweging en er zijn voortdurend nieuwe trends en ontwikkelingen die de manier waarop bedrijven online marketing strategieën ontwikkelen en implementeren beïnvloeden. Hieronder worden enkele van de belangrijkste trends beschreven die momenteel de online marketingwereld domineren:

1. Opkomst van influencer marketing

Een opvallende trend in online marketing is de groeiende populariteit van influencer marketing. Deze vorm van marketing is relatief nieuw maar wordt steeds meer ingezet binnen online marketing. Steeds meer bedrijven maken gebruik van influencers om hun merk of product te promoten. Door samen te werken met influencers die een grote en betrokken online volgersgemeenschap hebben, kunnen bedrijven hun bereik vergroten en een breder publiek bereiken.

Bedrijven zijn ook begonnen met het micro-influencer-model, waarbij ze samenwerken met influencers met een kleinere maar zeer betrokken en gerichte volgersgroep. Dit kan leiden tot een hogere betrokkenheid en conversie voor bedrijven.

2. Toenemende focus op personalisatie

Personalisatie is een andere belangrijke trend in online marketing strategieën. Door gepersonaliseerde content aan te bieden, kunnen bedrijven een meer gerichte benadering gebruiken om potentiële klanten aan te spreken en de betrokkenheid te vergroten. Van dynamische websitecontent en e-mailcampagnes tot aanbevelingen op maat op basis van gebruikersgedrag, personalisatie biedt bedrijven de mogelijkheid om relevanter te zijn en de klantenervaring te verbeteren.

3. Groei van videocontent

Videocontent wordt steeds populairder en is een effectieve manier gebleken om de aandacht van het publiek te trekken en te behouden. Bedrijven maken gebruik van platforms zoals YouTube, Instagram en TikTok om interactieve en boeiende video-inhoud te creëren die hun merk en boodschap versterkt. Door op een creatieve manier gebruik te maken van videocontent kunnen bedrijven hun merkbekendheid vergroten en een sterke band opbouwen met hun doelgroep.

In dit digitale tijdperk is het van essentieel belang voor bedrijven om op de hoogte te zijn van de nieuwste trends in online marketing strategieën. Door zich aan te passen aan deze trends en ze op een creatieve manier toe te passen, kunnen bedrijven een concurrentievoordeel behalen en succesvolle online marketingcampagnes uitvoeren.

Wat zijn de voordelen van een online marketing strategie?

Een online marketing strategie biedt diverse voordelen voor bedrijven die hun online aanwezigheid willen versterken en hun doelen willen bereiken. Hieronder worden enkele belangrijke voordelen van een effectieve online marketing strategie besproken:

Hoger bereik van de doelgroep

Met een online marketing strategie kun je een breder publiek bereiken en je merkbekendheid vergroten. Door gebruik te maken van verschillende online kanalen, zoals zoekmachine optimalisatie (SEO), social media marketing en e-mailmarketing, kun je jouw doelgroep effectief bereiken en hen betrekken bij jouw merk.

Verhoging van de verkoop

Een goed doordachte online marketing strategie kan helpen om de verkoop te verhogen en de omzet van je bedrijf te laten groeien. Door gerichte advertenties, gepersonaliseerde aanbiedingen en overtuigende content kun je potentiële klanten aantrekken en hen overtuigen om jouw producten of diensten te kopen.

Verbetering van klantrelaties

Met een online marketing strategie kun je een sterke band opbouwen met je klanten. Door regelmatig waardevolle content te delen, interactie aan te gaan op social media en gepersonaliseerde e-mails te versturen, kun je een duurzame relatie opbouwen met je klanten en hun loyaliteit vergroten.

Voordelen van een online marketing strategie
Hoger bereik van de doelgroep
Verhoging van de verkoop
Verbetering van klantrelaties

Een online marketing strategie biedt talloze voordelen voor bedrijven die zich willen positioneren in de online markt. Het stelt je in staat om potentiële klanten te bereiken, de verkoop te stimuleren en een sterke band op te bouwen met je klanten. Door te investeren in een effectieve online marketing strategie, kun je jouw bedrijf laten groeien en succesvol zijn in de digitale wereld.

Het belang van de customer journey binnen online marketing

De customer journey in online marketing omvat de reeks interacties die een klant heeft met een merk, product of bedrijf, van bewustwording van een behoefte tot het aankoopbesluit. Het omvat de verschillende punten waar klanten in contact komen met het merk tijdens de verschillende fasen van de koopreis. Daarom is het van cruciaal belang om de customer journey te begrijpen en te beheren.

Het is een complex proces dat begint wanneer de klant zich bewust wordt van een probleem en vervolgens door een proces van verdere bewustwording, overweging en besluitvorming gaat. Last but not least, is het belangrijk om te begrijpen dat de customer journey niet altijd lineair is, maar heen en weer kan gaan tussen verschillende fasen als reactie op verschillende stimuli en informatiebronnen.

Binnen online marketing bestaat de customer journey uit drie onderdelen: bewustwording, overweging en besluitvorming. Tijdens de bewustwordingsfase kunnen blogposts en contentmarketing worden ingezet om potentiële klanten te informeren over producten of diensten. In de overwegingsfase is het van belang om de klant te voorzien van relevante informatie die hun besluitvormingsproces beïnvloedt.

Dit kan bijvoorbeeld worden bereikt door e-commerce en zoekmachine marketing. Ten slotte, in de besluitvormingsfase, is het essentieel om een naadloze en overtuigende klantervaring te bieden om de klant over de streep te trekken. Dit kunnen online en offline marketing omvatten, waarbij de focus ligt op het bieden van oplossingen voor de behoeften van de klant

online marketing

Meten van succes van je online marketing activiteiten

Een effectieve online marketing strategie is essentieel voor het behalen van succes op het internet. Maar hoe weet je of je strategie daadwerkelijk werkt? Het meten van het succes van je online marketing strategie is van groot belang om te bepalen of je doelen worden bereikt en om je strategie te optimaliseren. Gelukkig zijn er verschillende meetmethoden en tools beschikbaar die je hierbij kunnen helpen.

Google Analytics

Een van de meest gebruikte tools voor het meten van online marketing succes is Google Analytics. Met deze tool krijg je inzicht in belangrijke statistieken zoals het aantal websitebezoekers, de bron van het verkeer, de conversieratio en de bounce rate. Door deze gegevens te analyseren, kun je bepalen welke onderdelen van je online marketing strategie goed werken en welke verbeterd kunnen worden.

Daarnaast is het ook mogelijk om specifieke doelen in te stellen in Google Analytics, zodat je kunt meten of deze doelen worden behaald. Dit kunnen bijvoorbeeld doelen zijn zoals het aantal nieuwsbriefinschrijvingen, het aantal aankopen of het aantal leads via een contactformulier. Door deze doelen te meten, kun je jouw online marketing strategie gericht optimaliseren om betere resultaten te behalen.

MetingBeschrijving
Aantal websitebezoekersHet totale aantal bezoekers op je website gedurende een bepaalde periode.
Bounce rateHet percentage bezoekers dat je website verlaat zonder verdere interactie.
ConversieratioHet percentage bezoekers dat een gewenste actie onderneemt, zoals een aankoop of inschrijving.
DoelenSpecifieke acties die je wilt meten, zoals nieuwsbriefinschrijvingen of aankopen.

Andere online marketing tools

Naast Google Analytics zijn er ook andere tools en software beschikbaar. Deze helpen je om het succes van je online marketing strategie te meten. Denk hierbij aan tools voor het meten van social media statistieken, het analyseren van zoekmachine rankings en het tracken van advertentiecampagnes. Het is belangrijk om de juiste tools te kiezen die passen bij jouw specifieke strategie en doelen.

Wat zijn de voordelen van het inschakelen van een online marketing bureau?

Het inschakelen van een online marketing bureau biedt diverse voordelen voor bedrijven die naast traditionele marketing hun online aanwezigheid willen versterken en hun doelstellingen via internet willen behalen. Enkele van de voordelen zijn:

Toegang tot expertise en ervaring

Een online marketing bureau biedt toegang tot een breed scala aan expertises en ervaring, waardoor bedrijven kunnen profiteren van de kennis en vaardigheden van marketingprofessionals op verschillende gebieden, zoals search engine optimization, betaalde advertenties in Google Ads, content marketing en social media campagnes.

Meetbaarheid van resultaten

Een groot voordeel van online marketing is dat alles meetbaar is. Hierdoor kunnen de kosten en baten makkelijk naast elkaar worden gelegd en kan worden bepaald of de marketinginspanningen effectief zijn. Dit stelt bedrijven in staat om de ROI van hun marketingactiviteiten nauwkeurig te meten en bij te sturen waar nodig.

Gebruik van hoogwaardige marketingtools

De meeste online marketingbureaus werken met hoogwaardige marketingtools, waardoor de kwaliteit van het werk verbetert, nieuwe inzichten worden opgedaan en kostbare tijd wordt bespaard. Deze tools helpen om effectiever bezig te zijn met online marketing en dragen bij aan het realiseren van de beste mogelijke resultaten.

Focus op andere werkzaamheden

Het inschakelen van een online marketing bureau stelt ondernemers in staat om zich te richten op andere werkzaamheden, terwijl de marketingactiviteiten in handen zijn van specialisten. Dit zorgt voor een efficiënte inzet van tijd en middelen en stelt bedrijven in staat om zich te concentreren op hun kernactiviteiten.

Altijd kennis en tijd in huis

Als een bedrijf zelf niet de kennis, ervaring of tijd heeft om aan de slag te gaan met online marketing, is het aan te raden om dit uit te besteden. Online marketing vereist continue optimalisatie en aanpassing, en de specialisten binnen een online marketing bureau hebben de benodigde kennis en tijd in huis om dit effectief te kunnen doen.

Het inschakelen van een online marketing bureau biedt bedrijven de mogelijkheid om te profiteren van expertise, meetbaarheid, hoogwaardige marketingtools, focus op andere werkzaamheden en de benodigde kennis en tijd voor effectieve online marketinginspanningen.

woman, office, working-8356214.jpg

Conclusie

Een effectieve online marketing strategie is van cruciaal belang voor het behalen van succes op het internet. Door het volgen van de 5 stappen en het gebruik van de juiste online marketing kanalen kunnen bedrijven hun doelen bereiken en hun online aanwezigheid versterken. Het meten en analyseren van resultaten speelt een grote rol in het optimaliseren van de strategie en het behalen van het gewenste succes.

Met een goed doordachte online marketing strategie kunnen bedrijven een breder publiek bereiken, de verkoop verhogen, klantrelaties verbeteren en de merkbekendheid vergroten. Daarnaast geeft het analyseren van resultaten bedrijven waardevolle inzichten die kunnen worden gebruikt om de strategie verder te verbeteren.

Zoals je ziet is een sterke online marketing strategie is de sleutel tot online succes. Door het ontwikkelen en implementeren van een strategie die past bij de doelen en doelgroep van het bedrijf, kunnen ondernemingen hun online aanwezigheid versterken en een concurrentievoordeel behalen.

Online marketing bij Writehere-writenow

Op zoek naar een online marketing bureau dat jouw bedrijf naar nieuwe hoogten kan brengen? Bij Writehere-writenow leveren we hoogwaardige online marketingdiensten die jouw online aanwezigheid versterken en jouw bedrijfsdoelen realiseren. Met aantoonbare vakkennis in webdesign, SEO, SEA, sociale media campagnes, en het gebruik van tools als Google analytics, zijn we jouw betrouwbare SEO partner in het digitale tijdperk. 

Ons team deelt regelmatig waardevolle tips en inzichten via onze blogs, en volgen zelf verschillende webinars en podcasts, waardoor we altijd up-to-date blijven met de nieuwste ontwikkelingen in de online marketingwereld. 

Bovendien hebben we relevante branche-ervaring en begrijpen we de unieke behoeften van verschillende sectoren, wat ons in staat stelt om op maat gemaakte strategieën te ontwikkelen die werken voor jouw bedrijf. Bij Writehere-writenow streven we ernaar om realistische verwachtingen te scheppen en transparante resultaten te leveren, zodat jij precies weet wat onze inspanningen opleveren.

Uiteraard kan je bij ons ook terecht voor online marketing diensten als conversie optimalisatie, link building, een technische SEO audit of voor content optimalisatie. Wil jij meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op, wij helpen je graag verder!