Verhoog je zichtbaarheid met een Technische SEO Audit van Writehere-writenow

Een technische SEO audit is onmisbaar om te meten hoe jouw website ervoor staat. On-page technische factoren kunnen je zoekmachine rankings maken of breken, maar het diagnosticeren van problemen kan een uitdaging zijn zonder de juiste expertise. Onze uitgebreide Technische SEO Audit identificeert en verhelpt de technische problemen die de zichtbaarheid van jouw site te beperken en de vindbaarheid van jouw website in de zoekresultaten kan verhogen.

Wil jij een Technische SEO Audit laten uitvoeren?

Ben je op zoek naar een SEO partner in Nederland om je online zichtbaarheid te verbeteren en je bedrijf naar een hoger niveau te tillen?

Wil jij een gratis technische SEO audit laten uitvoeren?

Dan ben je Writehere-Writenow aan het juiste adres! Writehere-writenow is een ervaren online marketing bureau met als specialiteit search engine optimization. 

Wij helpen je graag met het SEO uitbesteden en het realiseren van succes voor jouw bedrijf. 

Samen met Writehere-writenow zal je ondervinden hoe de juiste SEO-strategieën kunnen leiden tot succes en groei voor jouw bedrijf. 

Onze deskundige teamleden hebben de knowhow en ervaring om je website hoger in Google te laten ranken en je conversies te verhogen.

Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking!

SEO Audit
so audit

Wat is een Technische SEO Audit?

Een technische SEO audit is een diepgaande analyse van de technische factoren van een website die invloed hebben op de zoekmachineoptimalisatie en vindbaarheid. Het is een essentieel onderdeel van de online marketing van je website.

Bij een technische audit worden alle on-page elementen van een website tegen het licht gehouden, zoals:

 • De site architectuur en navigatiestructuur
 • De kwaliteit van de HTML en CSS code
 • De laadtijden en prestaties
 • Het gebruik van meta tags en alt tags
 • Mobiele optimalisatie
 • Interne linkstructuur
 • Beveiliging en HTTPS

Grondige analyse en rapportage

Door deze technische factoren grondig te analyseren kan een SEO consultant als Writehere-writenow verbeterpunten identificeren en aanbevelingen doen om de vindbaarheid en rangschikking in google en andere zoekmachines te optimaliseren.

De SEO check resulteert in een rapport met daarin alle bevindingen en concrete adviezen om de technische SEO te verbeteren. Zo krijg je inzicht in hoe de website technisch in elkaar steekt en hoe dit de zoekmachineoptimalisatie beïnvloedt.

De SEO scan resulteert in een rapport met daarin alle bevindingen en concrete adviezen om de technische SEO te verbeteren. Zo krijg je inzicht in hoe de website technisch in elkaar steekt en hoe dit de zoekmachineoptimalisatie beïnvloedt.

Waarom is een Technische SEO Audit belangrijk?

Een technische audit is cruciaal voor het verbeteren van de zoekmachineoptimalisatie, om de volgende redenen:

 • Het identificeert verborgen technische problemen die de vindbaarheid negatief beïnvloeden, zoals trage laadtijden, fouten in de code of indexeerproblemen. Deze zijn vaak onzichtbaar zonder grondige analyse.

 • Het biedt concrete verbeterpunten en aanbevelingen om de technische SEO te optimaliseren. Je krijgt een stappenplan om de problemen op te lossen.

 • Het stelt je in staat om de website te benchmarken ten opzichte van concurrenten. Je ziet waar je technisch gezien voor- of achterloopt.

 • Het maximaliseert de kansen op hogere rankings door technische blocking factors weg te nemen die de indexering en vindbaarheid in de weg zitten.

 • Een goede technische basis zorgt ervoor dat toekomstige SEO-inspanningen effectiever zijn en meer impact hebben.

Een technische SEO audit geeft je de inzichten en optimalisaties die nodig zijn voor maximale zoekmachineprestaties op de lange termijn. Het is een essentieel fundament voor succesvolle SEO strategie.

seo consultant
website audit
concurrentie analyse
SEO bureau

Complete SEO Analyse met een Technische SEO Audit

Bij Writehere-writenow voeren wij voor onze klanten een uitgebreide en grondige SEO audit uit als basis voor onze optimalisaties. Onze audit bestaat uit zowel een technische analyse als een inhoudelijke doorlichting.

Technische analyse

Op technisch vlak screent onze expert je website oplaadtijden, mobiele optimalisatie, interne linkstructuur, beveiliging en meer.

Content analyse

Daarnaast analyseren we de content op zoekwoorden, leesbaarheid, conversieoptimalisatie en andere factoren.

We benchmarken je website tegen concurrenten om sterke en zwakke punten in kaart te brengen. Ook voeren we keyword onderzoek uit, zodat we de juiste kansen identificeren.

Rapportage

Je ontvangt een gedetailleerd audit rapport met alle bevindingen en adviezen om de prestaties te verbeteren. Onze SEO specialisten vertalen dit in een op maat gemaakt optimalisatieplan, met duidelijke doelstellingen en metrics.

Zo krijg je met onze complete SEO audit een 360° overzicht van de huidige situatie en een stappenplan voor groei. Onze data-gedreven aanpak zorgt ervoor dat de audit de perfecte basis vormt voor effectieve optimalisatie.

Waarom een Technische SEO Audit laten uitvoeren?

Een grondige technische SEO audit is de eerste stap voor het verbeteren van de vindbaarheid en online prestaties van elke website. Hier zijn enkele belangrijke redenen om een audit uit te voeren:

 • Het identificeert verborgen technische problemen die de vindbaarheid negatief beïnvloeden, zoals trage laadtijden, fouten in de code of indexeerproblemen. Deze zijn vaak onzichtbaar zonder grondige analyse.
 • Het biedt concrete verbeterpunten en aanbevelingen om de technische SEO te optimaliseren. Je krijgt een stappenplan om de problemen op te lossen.
 • Het stelt je in staat om de website te benchmarken ten opzichte van concurrenten. Je ziet waar je technisch gezien voor- of achterloopt.
 • Het maximaliseert de kansen op hogere rankings door technische blocking factors weg te nemen die de indexering en vindbaarheid in de weg zitten.
 • Een goede technische basis zorgt ervoor dat toekomstige SEO-inspanningen effectiever zijn en meer impact hebben.
 • Het voorkomt boetes van zoekmachines door compliance issues op te sporen en aan te pakken.

Jouw SEO verbeteren

Een audit brengt verborgen technische problemen aan het licht die jouw SEO schaden, zoals trage laadtijden, fouten in de code, slechte interne linkstructuur en meer. Door deze op te lossen optimaliseer je de technische basis voor betere SEO.

Rankings verbeteren

Met de inzichten uit een audit kun je gerichter aan de slag om factoren te verbeteren die een negatieve impact hebben op je rankings, zoals indexeerproblemen. Een audit is dé manier om rankings en zoekmachineposities structureel te verbeteren.

Door een technisch SEO audit uit te voeren krijg je dus de kennis en optimalisaties die nodig zijn om de online vindbaarheid en prestaties van je website naar een hoger niveau te tillen. Een must voor elke site die beter gevonden wil worden online.

marketing, business, board-1466313.jpg
seo, optimization, search engine optimization-3007488.jpg

Hoe vaak moet je een Technische SEO Audit uitvoeren?

We raden aan om minimaal één tot twee keer per jaar een volledige technische SEO audit te laten uitvoeren.

Het is belangrijk om regelmatig een grondige analyse te doen, om de volgende redenen:

 • Zoekmachinealgorithms veranderen constant, dus de technische factoren die invloed hebben op je vindbaarheid veranderen ook. Een regelmatige audit houdt je op de hoogte.
 • Nieuwe technieken en best practices ontstaan continu op het gebied van technische SEO. Een audit inplannen is de manier om hiervan op de hoogte te blijven.
 • De content en structuur van websites ontwikkelen zich in de loop van de tijd. Een audit brengt de impact hiervan op je technische SEO in kaart.
 • Het geeft je de kans om de voortgang van optimalisaties te meten en nieuwe kansen voor verbetering te identificeren.

Kortom, plan minimaal één tot twee technische audits per jaar in om je website technisch in topvorm te houden en te zorgen dat je SEO blijft verbeteren.

Wat zijn de stappen van een Technische SEO Audit?

Dit is de SEO Audit checklist die onze SEO experts doorlopen tijdens een technische doorlichting:

 • Crawling & indexering – Analyseren hoe zoekmachines de site indexeren
 • Paginasnelheid – Meten van laadtijden op desktop en mobiel
 • Mobile optimisatie – Checken of de mobiele site goed werkt
 • Interne linkstructuur – Beoordelen van interne link architectuur
 • HTML optimalisatie – Valideren en optimaliseren van HTML code
 • Beveiligingschecks – Controleren van SSL, siteveiligheid en meer
 • Technische blokkades – Identificeren van problemen die indexering voorkomen
 • Dupliceer inhoud – Analyse van dubbele pagina’s en canonical issues
 • Hosting environment – Review van hosting setup, CMS en infrastructure
 • Rapportage & advies – Overzicht met alle bevindingen en aanbevelingen

Door deze stappen te doorlopen krijg je een alomvattend beeld van de technische gezondheid van de site en concrete adviezen voor verbetering. 

SEO bureau
conversie optimalisatie

Wat zijn de belangrijkste tools voor een SEO Audit?

Er zijn verschillende essentiële tools die SEO experts gebruiken tijdens het uitvoeren van een technische audit:

Google Search Console

De Google Search Console is een van de seo tools die verschillende gegevens en inzichten biedt die nuttig zijn bij het uitvoeren van een website-audit. 

 Enkele essentiële gegevens die de Search Console kan bieden, zijn:

 1. Indexeringsstatus: De Search Console laat zien hoeveel URL’s van je site zijn geïndexeerd door Google. Dit is belangrijk om te controleren of alle belangrijke pagina’s van je site worden geïndexeerd.
 2. Crawl-fouten: De Search Console toont eventuele crawl-fouten die door Google zijn gedetecteerd tijdens het crawlen van je website. Dit kan informatie bevatten over ontbrekende pagina’s, serverfouten, geblokkeerde bronnen en andere problemen die voorkomen dat Google je site volledig kan crawlen.
 3. Zoekanalyse: Met de Search Console kun je inzicht krijgen in de zoekopdrachten waarvoor je site wordt weergegeven in de zoekresultaten, evenals de klikken en vertoningen die je ontvangt. Dit kan helpen bij het identificeren van populaire zoektermen en het optimaliseren van je content voor betere zoekresultaten.
 4. Backlinks: De Search Console toont ook een lijst met externe websites die naar jouw site linken. Dit kan helpen bij het beoordelen van de kwaliteit en relevantie van je backlinkprofiel.
 5. Sitemaps: Je kunt je sitemap naar de Search Console uploaden, wat Google helpt bij het crawlen en indexeren van je site.

Lees meer over Google SEO tools in ons artikel “Ontdek de Beste Google SEO Tools voor jouw Website Optimalisatie

Andere SEO audit tools

Er zijn vele verschillende SEO audit tools op de markt die SEO experts helpen een grondige analyse te maken van de verbeteringen die doorgevoerd kunnen worden. Voor het uitvoeren van een seo audit kan je ondermeer de volgende tools gebruiken:

SEMrush

Semrush is een waardevolle tool voor het analyseren van zoekwoorden en het identificeren van kansen voor zoekmachineoptimalisatie. Met deze tool kun je de zoekwoorden ontdekken waarop jouw site goed scoort en waarop je kunt inspelen om je zichtbaarheid in de zoekresultaten te verbeteren.

Screaming Frog 

Screaming Frog is een andere waardevolle tool die inzichten oplevert voor SEO-analyse. Het is een website crawlersoftware die de mogelijkheid biedt om de technische aspecten van je website te analyseren. Met Screaming Frog kunnen gebruikers bijvoorbeeld crawlgegevens verzamelen, dubbele inhoud identificeren, paginatitel- en metabeschrijving-optimalisaties controleren en andere technische problemen oplossen. Door het gebruik van deze tool kunnen website-eigenaren en SEO-professionals de gezondheid en prestaties van een website verbeteren. 

GTmetrix

Ten slotte is GTmetrix een tool die de snelheid van jouw website analyseert. Snelle laadtijden zijn essentieel voor een goede gebruikerservaring en kunnen ook invloed hebben op de zoekmachine rankings. GTmetrix geeft inzicht in de prestaties van jouw site, identificeert knelpunten en geeft aanbevelingen voor verbetering.

Backlink analyse tools

Met behulp van backlink-analyse tools zoals Ahrefs en Majestic kun je een overzicht krijgen van de backlinks die naar jouw website verwijzen, evenals informatie over de kwaliteit van deze links. Dit is belangrijk omdat de kwaliteit en relevantie van de verwijzende websites een grote invloed kunnen hebben op de SEO-prestaties van jouw site.

Het gebruik van de juiste tools is cruciaal om een grondige website-audit uit te voeren en de nodige optimalisaties door te voeren om de SEO-prestaties van jouw website te verbeteren.

SEO consultant
Writehere-writenow
technische seo audit

De meest uitgebreide SEO Audit voor jouw website

Bij Writehere-Writenow voeren wij de meest grondige en uitgebreide SEO audits uit die je kunt krijgen. Wij analyseren jouw website vanuit elke technische en inhoudelijke invalshoek om álle verbeterkansen boven tafel te krijgen.

Onze expert audit is je routekaart naar een betere online vindbaarheid. We brengen alle technische én inhoudelijke aspecten in kaart en geven duidelijk, praktisch advies over welke stappen jij kunt zetten voor een effectieve SEO strategie. Zo krijg jij volledig grip op de SEO van jouw website.

SEO advies bureau

Onze SEO specialisten staan voor je klaar om samen jouw digitale vindbaarheid en zichtbaarheid van je website enorm te verbeteren. Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak en laat ons jouw gepersonaliseerde SEO-routekaart maken!

Uiteraard kan je bij ons ook terecht voor andere SEO diensten, of je nu je link building wilt uitbesteden, een concurrentie analyse wilt laten opmaken, of een content optimalisatie wilt laten uitvoeren, wij staan voor je klaar!